Bolu Valisi Erkan Kılıç, doğanın ve su kaynaklarının korunması için kentteki kurum müdürlerine gerekeni yapmaları gerektiğini söyleyerek, “Birim amirlerinden de benim beklediğim konu, doğaya ilişkin, su kaynaklarımıza ilişkin olarak hiçbir taviz vermeyin arkadaşlar. Bu haktır, vebaldir” dedi.
Bolu Valiliği’nde, ‘İl Su Kurulu Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıya Bolu Valisi Erkan Kılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mahir Özcan, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantının basına açık kısmında Vali Kılıç, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıç, 2 yıl önce balık avının yasaklandığı Gölköy Baraj Gölüyle ilgili, “Hep söylüyorlar Gölköy’ü ne zaman açacaksınız. Gölköy Bolu’nun içme suyu havzası. Mutlak koruma alanı olan bir yer orası. Mutlak koruma alanı da su seviyesinin maksimum yükseldiği alandan 300 metre çepeçevre alanda hiçbir şey yapılamıyor zaten. Balıkçılık ve piknik ancak 50 metreye kadar belli cepler kurularak izin verilebilir, gerekirse. Böyle bir durum var” dedi.
‘KİM KİRLETİYORSA ÖNLEMEMİZ GEREKİYOR’
Doğayı kirleten fabrikalar ve tesisler için tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Vali Kılıç, “Bir sürü tavuk sektörüyle ilgili olarak tesislerimiz var. Kesimhanelerimiz var. Sularımızı kirleten tesisler. Gerede’de Deri OSB’miz var. Yani tamam ekonomik olarak bizler bu fabrikaları yaşatmak zorundayız, istihdam için önemli buralar ama bunun yanında da çevreyi korumak zorundayız. Yani yarın bir gün su olmadığı, temiz hava olmadığı zaman, bir yeşillik olmadığı zaman zaten insan orada yaşayamayacak, terk edip gideceğiz buraları. Çocukların geleceğini çalamayız. Bunu mutlaka bizim ciddi bir şekilde tedbir ortaya koyup, kim kirletiyorsa, bunun mutlaka karşısına çıkıp, gerekli tedbirleri alıp, bunu önlememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
‘TEL ÖRGÜYLE KOCAMAN ALANI ÇEVİRMİŞSİN’
Geçtiğimiz günlerde At Yaylası’nda kaçak ekilen tarlaların kullanılamaz hale getirilmesi ve çekilen tel örgü ve çitlerin yıkılmasıyla ilgili de konuşan Kılıç, “Yaylalarla ilgili aynı şekilde konuları görüyoruz. Vatandaş, ‘Benim niye bahçemi yıkıyorsunuz?’ Ya ev yapmışsın bunun yanında bir de tel örgüyle kocaman alanı çevirmişsin. 85 milyonun hakkı var burada. Burası senin değil, senin arazin değil. Buna tepki koyuyorlar. Böyle bir şey yok yani. Bunlar ortak bütün vatandaşlarımızın hakkı olan şeylerdir. Su gibi aynı şekilde. Gözü açıklık yapıp da ben buraları çeviririm, suyu kirletirim, daha fazla para kazanırım, arıtma tesisi kurmam. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.
‘HİÇBİR TAVİZ VERMEYİN ARKADAŞLAR’
Toplantıya katılan kurum müdürlerine, doğanın ve su kaynaklarının korunması için gerekeni yapmaları yönünde mesaj veren Vali Kılıç, “Bir ülkede yaşıyorsak, devlet belli konularda insanların iradelerini ortaya koyup, belli alanlarla ilgili olarak, bizim yaşantımızı düzenle diye oluşturulmuş, bununla ilgili olarak mevzuatlar kanunlar ortaya konmuş, herkes onlara uymak zorundadır. Dolayısıyla bu konu son derece önemli bir konu. Bu konuda da bundan sonra daha sıkı adımlar atmak zorundayız. Bütün birimlerden de birim amirlerinden de benim beklediğim konu, doğaya ilişkin, su kaynaklarımıza ilişkin olarak hiçbir taviz vermeyin arkadaşlar. Bu haktır, vebaldir. Hep beraber gayret içerisinde olacağız. Bununla ilgili olarak toplantımızı da gerçekleştirdikten sonra bütün müdürlerin bu konuda gayret içerisinde olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Toplantı, Vali Erkan Kılıç’ın açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.
UNCATEGORİZED
9 saat önceGÜNDEM
17 saat önceGÜNDEM
18 saat önceGÜNDEM
18 saat önceGÜNDEM
18 saat önceGÜNDEM
18 saat önceGÜNDEM
2 gün önce