Arama çalışmalarına ‘Nene Hatun’ gemisi de katıldı

Arama çalışmalarına ‘Nene Hatun’ gemisi de katıldı

ABONE OL
5 Aralık 2023 16:39
Arama çalışmalarına ‘Nene Hatun’ gemisi de katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz Ereğli açıklarında batan ‘Kafkametler’ geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 17’nci gününde de devam ediyor.

Karadeniz Ereğli açıklarında 19 Kasım’da fırtına nedeniyle batan ‘Kafkametler’ isimli kuru yük gemisinin 12 mürettebatı ile iletişim kesildi. Arama çalışmaları sonucunda gemi personelinden 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan kaptan Cemal Turan, 3’üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip’in bulunması için çalışmalar, 17’nci gününde de sürerken bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı acil kurtarma ve itfaiye gemisi olan ‘Nene Hatun’ gemisi de sevk edildi.
Nene Hatun gemisinin yapacağı işlemler, dalgıçların 3 parçaya bölünen ve bir kısmı balçık dolan ‘Kafkametler’ gemisinin girilebilen tüm bölmelerine girildikten sonra, ortak bir çalışma ve incelemeler ile belirlenecek. Bu kapsamda ‘Nene Hatun’ gemisi ‘Kafkametler’ batığının bulunduğu noktada veya batık parçaları sığ alana çekerek arama kurtarma çalışmalarına destek verecek. Kayıp 7 denizciyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP