Posbıyık özel endüstri bölgesinde yalnız kaldı…

Posbıyık özel endüstri bölgesinde yalnız kaldı…

ABONE OL
29 Ağustos 2024 16:38
Posbıyık özel endüstri bölgesinde yalnız kaldı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kdz. Ereğli Belediyesi Basın Bürosu tarafından bugünkü resmi gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın ‘Özel Endüstri Bölgesi’ ilan edilmesiyle ilgili basın açıklaması:

Bugünkü resmi gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. 
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık önderliğinde Erdemir’in özelleştirilmesinden Özel Endüstri Bölgesi olması sürecini şu şekilde açıklayabiliriz:
VAR OLMA YOK OLMA MÜCEDELESİYDİ
“Erdemir’in özel endüstri bölgesi ilan edilmesi, Ereğli’de yaşayan insanlar için bir var olma, yok olma mücadelesidir. Özel Endüstri Bölgesi yapıldığı zaman Ereğli halkı pek çok haktan mahrum olacak.” demiştik. 

Süreci özetlemek gerekirse; 
1994’DE ENGELLEMEYİ BAŞARDIK
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 1994’de göreve başladığı yılın hemen ardından, kentimizin gözbebeği Erdemir 1995’de özelleştirilmeye çalışıldı. Buna karşı çıktık. İlçe temsilciler kurulu kurularak, yürüyüşler, eylemler yapıldı. Dönemin siyasilerini tek tek ziyaret edildi, haklı mücadele dile getirildi. 1995- 1997 yılları arasında tüm Türkiye’ye örnek bir mücadele ortaya olduk ve özelleştirme engellendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP